МОЗ України разом із іншими міністерствами та службами врегульовують ситуацію з оплатою навчання іноземних студентів, що склалася в Донецькому національному медуніверситеті, який нині розміщується у Кропивницькому. Про депортацію іноземних студентів не йдеться, запевняють у міністерстві.
Свого часу громадяни Індії сплатили за навчання фірмі-рекрутеру ТОВ «Українські освітні послуги», але кошти до університету не надійшли, а офіційні документи, вочевидь, були підроблені. За цими фактами вже розпочато кримінальне провадження.
МОЗ також ініціює перевірку діяльності ДНМУ у частині прийому-проведення оплати за навчання іноземних громадян. Уже відбулося дві зустрічі між представниками міністерства, Посольства Республіки Індія, керівництва Донецького медуніверситету та Українського державного центру міжнародної освіти.
Міністерство надіслало лист Державній міграційній службі щодо роз’яснення легальності перебування громадян Індії в Україні. Нині в міграційній службі чекають від університету офіційного роз’яснення, повідомляє прес-служба МОЗ. Однак, крім розв’язання фінансових проблем, студенти вишу чекають ще й на покращення якості навчального процесу.

Кіровоградська область.