Уже переведено 250 танків зі східних районів у Ростовську область. Крім того, відбувається мілітаризація Азова, Чорноморського регіону. Таку інформацію днями оприлюднили в ГУР Міноборони.
«Триває збройна агресія РФ на сході, нарощується військовий потенціал на західному, південно-західному стратегічних напрямках. ЗС РФ проводять комплекс заходів оперативної, бойової, мобілізаційної підготовки з практичним розгортанням військ. Починаючи з 2014 року триває процес формування нових армій: танкових, загальновійськових та мотострілецьких танкових девізій, які розгорнуто поблизу українського кордону», — повідомив ЗМІ представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.
За його словами, постачання озброєння, бойової техніки з боку РФ до Донецької та Луганської областей триває. Збільшується кількість важкої техніки в Криму. «Загальна чисельність військовослужбовців РФ в Криму — 31 500 осіб. За період окупації значно збільшилася кількість ракетних, протикорабельних комплексів, підводних човнів, оснащених ракетними системами «Калібр», бойової авіації», — зазначив Скібіцький.
Не припиняються обстріли й провокації на Донбасі. За добу (станом на ранок 18.12) російські найманці 7 разів порушили режим припинення вогню. За даними прес-центру штабу ООС, опорні пункти наших військ було обстріляно з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї біля Кримського на луганському напрямку, в районі Луганського на світлодарському напрямку, поблизу населених пунктів Мар’їнка, Тарамчук, Славне на донецькому напрямку, а також у районі селища Гнутове на маріупольському напрямку.
«Внаслідок бойових дій жоден військовий не постраждав. За даними розвідки, одного окупанта знищено, ще чотирьох — поранено», — зазначили в штабі.