У Миргороді на Полтавщині почала діяти нова амбулаторія сімейної медицини. Цей медзаклад розташований у центральній частині курортного міста, на вулиці Старосвітській.
В оновленому приміщенні здійснюють прийом пацієнтів двоє висококваліфікованих лікарів-терапевтів. За допомогою сучасного обладнання тут проводять медобстеження, зокрема й серця та судин головного мозку, органів дихання тощо, працює кабінет функціональної діагностики. Водночас денний стаціонар на чотири ліжка допомагає землякам пройти курс лікування у зручний для них час неподалік власної домівки. Вже найближчим часом тут почне працювати ще й педіатричне відділення.
У тому, що саме така форма первинної медичної допомоги є досить ефективною, миргородці вже встигли переконатися. Адже амбулаторія сімейної медицини на вулиці Старосвітській — третя за ліком, відкрита у курортному місті після початку докорінного реформування галузі. Раніше такі медзаклади з’явилися у тамтешньому авіамістечку та мікрорайоні Спортивний. Більшість мешканців задоволені такими новаціями.