Поліція Луганщини нарешті отримала нову адміністративну будівлю. Майже чотири роки правоохоронці працювали в орендованих приміщеннях, розкиданих по Сєверодонецьку. І лише тепер поліцейські отримали змогу працювати в належних умовах.
Нова будівля обласного ГУ НП стала першим об’єктом, куди завітали міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Національної поліції Сергій Князєв та очільник ДСНС Микола Чечоткін, які приїхали на Луганщину з робочим візитом (на знімку).

Сергій Князєв вручив поліцейським сертифікати на оргтехніку та багатофункціональні пристрої. Також глава відомства оголосив про передачу поліції Луганщини трьох нових службових автомобілів. Два з них отримає обласне Управління патрульної поліції, ще один передадуть кінологічній службі.
Питання будівництво житла, вкрай актуальне для правоохоронців і рятувальників області, порушив Арсен Аваков. Адже 60 відсотків правоохоронців є переселенцями. Насамперед міністр повідомив, що учасники програми пільгового кредитування повинні мати вислугу не менш як два роки (окрім учасників бойових дій), до виходу на пенсію кандидату має залишатися не менш як п’ять років, а термін лізингу не повинен перевищувати 20 років.
Очільник ДСНС Микола Чечоткін передав рятувальникам Луганщини пожежні автомобілі. Вони обладнані тепловізорами, електричними генераторами, індивідуальними дихальними апаратами, пожежними рукавами та мотопомпами. Автоцистерни отримали підрозділи Рубіжного, Новодружеська, Сєверодонецька та Кремінної. Передали рятувальникам подарунок і від ОДА — оперативний автомобіль.

Павло ВОРОНЦОВ.
Фото прес-служби ГУ НП України в Луганській області.

Луганська область.