За добу (на ранок 19.12) російські найманці 13 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано 4 випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами. За даними прес-центру штабу ООС, ворог гатив з артилерії калібру 122 мм та з мінометів калібру 120 мм у районі Новотошківського, з калібру 
82 мм — поблизу Кримського на луганському напрямку і Павлополя на маріупольському напрямку.
Опорні пункти наших військ обстріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі Славного, Авдіївки, Пісків, а також поблизу Чермалика, Лебединського і Павлополя.
«Внаслідок бойових дій один військовий дістав поранення. За даними розвідки, одного окупанта поранено», — зазначили в штабі.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — околиці Маріуполя): «До орків — рукою подати, вони не вгамовуються. За день по кілька разів відкривають вогонь з великокаліберних кулеметів. Вночі традиційно гарячіше. Окрім стрілецької зброї, бойовики останнім часом використовують ще й міномети. Прилітають різні подаруночки: переважно міни 120-го калібру. Активно працюють снайпери. Нині більшість втрат серед наших хлопців пов’язані саме з їхньою роботою. В суботу від ворожого обстрілу загинув наш побратим. Не можемо оговтатися від цього... Провокують нас, для гарної картинки пропагандистських ЗМІ постійно випрошують у нас вогневу відповідь. Основна мета — звинуватити у Мінську ЗСУ у постійних обстрілах».