У Верховній Раді України відбулася церемонія підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України та апаратом Верховної Ради України. Від імені апарату Верховної Ради документ підписав Перший заступник Керівника апарату Петро Боднар, від імені Консультативної місії свій підпис поставив Голова Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Кястутіс Ланчінскас (на знімку ліворуч).

«Це наступний крок уперед у нашій співпраці. Спільними нашими зусиллями було розроблено вже другий Меморандум про взаєморозуміння, який передбачає стратегічну співпрацю у сфері сектору цивільної безпеки і наближення українського законодавства до європейських стандартів», — сказав П. Боднар.
Від імені апарату парламенту він подякував представникам місії за експертну та професійну допомогу Верховній Раді, зокрема щодо його реформування: «В умовах реформ і, особливо, в умовах війни з РФ, Україні така підтримка особливо важлива. Ця допомога пришвидшує наближення України до стандартів Європейського Союзу». «Співпраця апарату Верховної Ради України і місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України відбувається на дуже високому рівні», — наголосив П. Боднар.
Своєю чергою К. Ланчінскас зауважив, що ця взаємодія є дуже плідною, а підписання другого Меморандуму переводить її на вищий рівень: «Цього року ми змогли запровадити 15 спільних законодавчих ініціатив. Це, зокрема, закон про національну безпеку і детальна робота з народними депутатами щодо внесення змін до Кримінально-
го процесуального кодексу». 
К. Ланчінскас висловив сподівання на ухвалення напрацьованих пропозицій найближчим часом.
«Підписання Меморандуму є офіційним оформленням наших відносин. Місія створена для надання допомоги Україні з цих питань», — наголосив Голова Консультативної місії Європейського Союзу в Україні К. Ланчінскас.

Прес-служба апарату Верховної Ради України
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут — www.golos.com.ua