Дев’ятеро вихованців дитячого будинку сімейного типу Наталії та Станіслава Бевзів із села Бережинка Кропивницького району отримали до Дня Святого Миколая цілу купу подарунків — багато іграшок та солодощів. А найголовнішим стало для багатодітної родини нове житло. Триповерховий будинок площею 288 квадратних метрів вартістю понад 1 мільйон 800 тисяч грн придбаний за кошти з державного та районного бюджетів. Зокрема, районна громада виділила 228 тисяч грн.
Раніше родина зі своїми та прийомними дітьми проживала у власному будинку і мала бажання взяти на виховання ще знедолених дітлахів. Однак житлова площа не давала змоги створити належні умови. Тож до нового помешкання родина перебралася вже в статусі дитячого будинку сімейного типу в поповненому складі — узяла на виховання ще чотирьох сиріт. Нині Наталія і Станіслав Бевзи виховують шістьох дівчаток і трьох хлопчиків віком від 2,5 до 12 років.
Документи на право власності батькам-вихователям вручили Святий Миколай та його помічники й голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко (на знімку).

«За два роки в області купили 79 квартир для дітей-сиріт та осіб з їх числа і сім дитячих будинків сімейного типу», — повідомив Сергій Кузьменко.
Сьогодні в області готові забезпечити житлові потреби цієї категорії осіб стовідсотково. Адже їх підтримують і держава, і місцеві громади. За інформацією заступника голови ОДА Світлани Лобанової, протягом поточного року між районами та містами області розподілено 19,8 мільйона грн цільової державної субвенції на придбання чотирьох приміщень для дитячих будинків сімейного типу та 68 квартир для дітей-сиріт та осіб з їх числа. Ще 2 мільйони грн субвенції чекають на свій розподіл. Тим часом з Новоархангельського, Знам’янського та Кропивницького районів і міста Кропивницький надійшло ще сім пропозицій щодо придбання такого житла. Члени комісії з розподілу субвенції з державного бюджету підтримали їх усі. Тож до кінця року ще для сімох дітей-сиріт та осіб з їх числа буде придбано однокімнатні квартири.

Петро МЕЛЬНИК.
Фото із офіційного сайту Кіровоградської ОДА.