Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко з нагоди Дня Святого Миколая зустрілися з талановитою молоддю та ознайомилися з винаходами і творчими розробками школярів та студентів.

За словами глави держави, у Маріїнському палаці, де зазвичай проводяться державні заходи найвищого рівня, нині зібралася молодь, яка представляє все багатство України з абсолютно всіх областей: Луганської, Донецької, Тернопільської, Івано-Франківської та всіх інших.
«Дуже важливо, що ви збираєтесь рухати країну вперед. Без цієї впевненості, без цих намагань нічого не буде. Дуже важливо, що ви вірите у власну перемогу», — підкреслив Президент.
Він наголосив також, що зміни в країні загалом та в освітній сфері зокрема стали можливими завдяки тому, що п’ять років тому такі самі студенти, як ті, що нині присутні на зустрічі, вийшли на Майдан Незалежності, щоб захистити європейське майбутнє України. 
Марина Порошенко зі свого боку зазначила, що саме молоде талановите покоління українців продовжуватиме створювати незалежну європейську Українську державу. «Ви будете новими лідерами змін», — звернулася дружина Президента до юних винахідників.
Петро та Марина Порошенки ознайомилися з винаходами та пілотними розробками шкільної та студентської молоді в різних сферах, зокрема з методом ранньої діагностики онкозахворювань, моделлю розумних теплиць для вирощування сільгосппродукції тощо.
Також, як повідомляє прес-служба Президента, були представлені розробки молодих науковців, які мають прикладний характер, деякі вже претендують на патентування, зокрема технологія створення каркасних мобільних будинків та лікувальні препарати з природних компонентів.