Нещодавно у Чернігові відбулося публічне обговорення проекту рішення виконкому міськради про встановлення нових тарифів на послуги електротранспорту. Замість трьох гривень проїзд коштує п’ять, фахівці управління транспорту та зв’язку міськради переконували, що нині комунальне підприємство через низький тариф не може виплачувати належну зарплату та виконувати вимоги щодо експлуатації тролейбусів.

Тролейбусне управління придбало шість нових низькопідлогових машин. На стадії підписання — чотиристороння угода про переказ кредитних коштів Європейського інвестиційного банку, у рамках якої наступного року буде придбано 40 тролейбусів (на 6 млн євро).
Підприємство пропонує встановити знижку 20% усім пасажирам, які сплачуватимуть не готівкою, а електронною карткою. Її можна буде поповнювати скільки завгодно разів і на будь-які суми. Таким чином, усі чернігівці можуть перейти на електронні картки для оплати електротранспорту і платити: дорослі — 4 грн, учні — 2 грн. А різницею в ціні планують мотивувати пасажирів переходити на електронну форму розрахунку за проїзд.
Головною метою підвищення тарифу є спроба втримати чернігівських тролейбусників  у рідному місті, адже недалекий за відстанню Київ підвищує оплату, тому чернігівці можуть виїхати туди на роботу.

Чернігів.