Народний депутат України Сергій Кудлаєнко у Вінниці прозвітував перед виборцями про роботу протягом року і підписав угоди про співпрацю у 2019-му з понад тридцятьма громадськими організаціями.
Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування провів у 2018 році три виїзні засідання у Вінниці. Організував їх у рідному місті заступник голови комітету Сергій Кудлаєнко. На кожне з них запрошували представників органів місцевого самоврядування, керівників обласного центру та області, громадських організацій. «Перед тим як внести законопроект на розгляд парламенту, з ним треба прийти до виборців, — зауважив Сергій Кудлаєнко перед присутніми у залі представниками громадських організацій, з якими працював упродовж року. — Повинен відбуватися зворотній зв’язок. Без живого спілкування його не досягти».
Ще одна форма співпраці, яку використовує парламентарій, — запрошення представників місцевої влади, органів самоврядування та активістів до Верховної Ради. Це потрібно для обговорення наболілих питань. Представники з регіону шукають істину з народними депутатами, політиками, працівниками міністерств. Сергій Кудлаєнко нагадав про одну з таких зустрічей. У ній взяли участь всі голови районних рад Вінниччини разом з очільником обласної ради Анатолієм Олійником. Обговорювали питання медичної реформи, зокрема, створення госпітальних округів. Під час дискусії з представниками Мінохорониздоров’я вдалося вийти на оптимальний варіант у визначенні кількості і меж госпітальних округів.
Народний депутат нагадав про законопроекти, у підготовці яких брав участь. Один із них спростив процедуру приєднання до обласних центрів навколишніх сіл. Для вирішення цього питання не потрібно проводити вибори. Достатньо рішення сесій — міської і селищної чи сільської, що має намір змінити територіальний статус. Таким нововведенням уже скористалися у Вінниці. До міста доєдналася громада приміського селища Десна.
Дві приймальні народного депутата Кудлаєнка, що діють в обласному центрі, отримали впродовж року майже три тисячі звернень від виборців. Народний обранець провів 141 особистий прийом громадян. За його словами, понад 90% звернень вирішуються на місцях. Робиться це, як стверджує парламентарій, завдяки налагодженій співпраці з місцевими депутатами, органами міської та обласної влади.
— Щодня будь-хто з виборців має змогу не тільки звернутися до приймальні зі своїм питанням, а й отримати допомогу юриста, — наголошує Сергій Кудлаєнко. — Така допомога безплатна.
За сприяння депутата Вінниця отримала десять мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток міста. Частина коштів витрачена на створення сучасних умов для пацієнтів лікарні швидкої допомоги. Значна сума витрачена на обладнання спортивних майданчиків в обласному центрі та в приміській територіальній громаді села Якушинці Вінницького району.
Під час виступів більшість виборців схвально відгукувалася про роботу народного депутата. Наголошували на його активності, зокрема, у наданні допомоги тим, хто захищає незалежність країни, ветеранам АТО, пораненим, сім’ям загиблих. У цих питаннях Сергій Кудлаєнко тісно співпрацює з ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій, ветеранів АТО і волонтерів».
Лунала також критика. «Це нормально, коли люди підказують, вказують на недоліки, — говорить Сергій Кудлаєнко. — Я уважно дослухаюся до кожного зауваження. Щоразу реагую на критику, намагаюся вникнути в суть, аби вирішити поставлене питання».
Якщо раніше народний обранець працював здебільшого з ветеранськими організаціями, «афганцями», учасниками АТО, то наступного року до них долучаться ГО студентської молоді з місцевих вишів — національного технічного університету, педагогічного та торговельно-економічного вищих навчальних закладів. Їхні представники разом з очільниками названих ГО також підписали угоди про співпрацю.
Завершилася зустріч приємною несподіванкою для її учасників — врученням Почесних грамот і Грамот Верховної Ради активістам, які найчастіше долучалися до розв’язання проблем громади. Їх нагородження ініціював народний депутат Сергій Кудлаєнко (на знімку).

Вінницька область.

Фото автора.