П’ятий рік поспіль відбувається акція «Теплом зігріємо серця», під час якої молодь української діаспори збирає і передає різдвяні подарунки дітям українських бійців. Ідея доброчинної ініціативи належить представникам Спілки української молоді (СУМ) — організації, яка діє понад 90 років й об’єднує українців у 12 країнах.
Цього року сумівці із США, Канади, Австралії, Португалії та Великої Британії вже надіслали 2 500 пакунків із гостинцями. Більшість з них — адресні, підібрані з урахуванням потреб та побажань тих, хто їх отримає. До спеціальних рюкзаків поклали цукерки, книжки, іграшки, одяг, взуття, шкільне приладдя. Кошти на це збирали в різний спосіб: проводили ярмарки, брали участь у доброчинних забігах, економили на розвагах. Подарунки прибудуть до різних областей, де діють місцеві організації СУМ в Україні. Зокрема, їх отримають у Калуші, Львові, Тернополі, Хмельницькому, Сквирі, Бобринці, Дніпрі, Кагарлику, Краматорську та Києві.
«Ці подарунки, які є виявом солідарності українців світу, ми передамо насамперед дітям, батьки яких загинули на сході країни. Гостинці отримають і малюки інших українських військових, а також з родин вимушених переселенців, — розповів координатор акції Юрій Іляш. — На жаль, ми не можемо охопити увагою всіх, тому намагаємося щороку приходити з дарунками до нових хлопчиків та дівчаток».
За п’ять років, протягом яких триває акція, зібрано понад 9 500 пакунків із подарунками на загальну суму понад 275 тисяч доларів. Окрім того, для дітей наших бійців сумівці організовують щорічні літні благодійні табори в Україні та за її межами.