Обласний молодіжний центр «Квадрат», створений рішенням сесії Вінницької облради у статусі комунального закладу, стане фундаментом для розвитку молодіжної політики в області, взаємодії молоді і влади.
— Наш «Квадрат» — це 700 квадратних метрів креативного простору у центрі міста, — зазначила на урочистому відкритті закладу в. о. директора, депутат Вінницької міськради Світлана Ярова. — Для реалізації ідеї зуміли об’єднати зусилля молоді, нас підтримала міська й обласна влада. Підставили плече й бізнесмени.
Понад рік центр функціонував в експериментальному режимі. Сюди приходили зі своїми ідеями молоді представники бізнесу, науковці, громадські активісти. Пропозиції обговорювали колективно за участю запрошених фахівців. Тут згуртувався колектив активної молоді, напрацьовано низку проектів. З відкриттям закладу почнуть їх втілювати в життя.
Молодіжний центр створено за кошти Держфонду регіонального розвитку, обласного бюджету, бюджету громадських ініціатив Вінницької міськради. Використано також понад півмільйона гривень коштів управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Загалом витрачено понад 10 мільйонів гривень. На утримання штату з 15 працівників та проведення заходів в обласному бюджеті на 2019 рік передбачено 3,7 мільйона гривень. Перший масовий захід відбувся одразу після урочистого відкриття. Представники молодіжних організацій з усіх областей України зібралися на форум, де обговорили питання відносин молоді і влади, розвитку освіти й науки, бізнесу, молодіжних медіа тощо.

Вінницька область.