В обласному центрі урочисто відкрили новий сучасний центр обробки пошти. Над його облаштуванням фахівці Полтавської дирекції «Укрпошти» працювали з червня нинішнього року. Реконструйована ними будівля (на знімку) розташована на вулиці Європейській, 150, тобто на території автобази поштовиків області.

 

 

Раніше їхній підрозділ для сортування періодичних видань, кореспонденції та інших поштових відправлень розташовувався у двоповерховому приміщенні біля залізничного вокзалу «Полтава-Київська». Це було зумовлено тим, що левову частку поштових вантажів привозили до обласного центру саме залізницею. Однак від її послуг поштовики відмовилися вже давно — невигідно. Нинішня ж оптимізація логістики дасть змогу за рік зекономити на експлуатаційних витратах не менш як 1 млн 200 тис. грн. Тим паче що новий центр обробки пошти розташований фактично під боком стратегічної автомагістралі Київ — Харків.
Хоча це далеко не єдина його перевага. Введення в експлуатацію згаданої будівлі покликане насамперед пришвидшити доставку поштових відправлень і поліпшити якість їх обробки. На цьому під час урочистостей з нагоди відкриття центру наголошували перший заступник генерального директора «Укрпошти» Олександр Перцовський та керівник її Полтавської дирекції Андрій Рижов. Адже тут одночасно зможуть приймати до півдесятка магістральних автомобілів (раніше їх розвантажували тільки по одному).

А якщо врахувати, що Полтава розташована на своєрідному перехресті між Києвом, Харковом і Дніпром, то зміни на краще у прискоренні доставки мають відчути не лише в центрі нашої держави. Не менш важливо й те, що нову будівлю облаштували та оснастили за сучасними стандартами. Її клімат-система дає змогу автоматично підігрівати чи охолоджувати повітря всередині приміщення, поділеного на зони. Тут створено належні умови для роботи, приймання їжі та перепочинку персоналу. Не кажучи вже про те, що у просторій одноповерховій будівлі нелегкі вантажі вже не доведеться тягати на другий поверх...
Після згаданого оновлення потужності центру збільшуються у півтора разу. Його введення в дію, за словами Олександра Перцовського, дало змогу «Укрпошті» реалізувати найбільший інфраструктурний проект 2018 року.

Фото автора.