Папа Римський Франциск у своєму різдвяному посланні до Риму та всього світу, яке він озвучив з балкону собору Святого Петра у Ватикані 25 грудня, серед іншого, просив Господа про мир для України. «Нехай же Господь, який народжується, принесе полегшення любій Україні, що з нетерпінням прагне наново повернути тривкий мир, який все ще запізнюється. Лише 
з миром, що шанує права кожного народу, країна зможе піднятися після зазнаних страждань та відновити гідні життєві умови для своїх
громадян. Запевняю свою близькість християнським спільнотам цього регіону та молюся за те, щоб могли будуватись стосунки братерства та дружби», — сказав Папа Римський.

Головним різдвяним побажанням Папи Римського стало братерство — «між людьми кожного народу й культури, людьми відмінних ідей, які здатні шанувати одні одних, та людьми різних релігій». Окрім України, він також згадав Сирію та побажав їй знайти братерство після довгих років війни; Ємен, якому побажав знайти полегшення населенню, «виснаженому війною та голодом»; Африку, котрій побажав миру та нового «світанку братерства на континенті». Ще понтифік згадав Корейський півострів і Нікараґуа.
Він додав, що особливу думку скеровує до людей, які святкують Різдво у важких і ворожих ситуаціях, зокрема там, де християнська спільнота є меншістю: «Нехай же Господь дасть їм та всім меншинам жити в мирі та побачити визнання своїх прав, насамперед, релігійної свободи».
Наприкінці свого звернення Папа Римський побажав усім миру та втішення, а також закликав людей у розвинених країнах жити простішим та менш матеріалістичним життям.

На знімку: Папа Римський оголошує різдвяне послання.

Фото зі сторінки Vatican news у Фейсбуку.