Сніжний циклон, що зародився в Скандинавії, наближається до України. Тож саме він і його атмосферні фронти впливатимуть на погоду найближчим часом, інформують у «Гідрометцентрі». Впродовж 27 грудня в Україні подекуди очікується сніг, можливі пориви вітру до 15—20 м/с. Температура вночі 4—6 градусів морозу, вдень на більшій частині території країни до 3 градусів вище нуля.
Рятувальники зазначають, що такі погодні умови можуть зумовити часткове порушення руху транспорту на автомобільних дорогах та вулицях, а також ускладнюватимуть роботу органів комунального господарства. Тому водіїв просять бути обережними чи й зовсім пересісти на громадський транспорт.

 

28 грудня на півночі України вночі та вдень пройде сніг, температура вночі 6—8 морозу. Вдень 3—6 нижче нуля. На сході вночі та вдень пройде сніг. Температура вночі 9—11, а вдень 4—6 градусів морозу. Однак на півдні України мороз буде тільки вночі. На заході вдень від 1 до 3 тепла. У центрі й столиці вночі та вдень пройде сніг. Вночі температура 4—6 морозу. Вдень 1—3 нижче нуля.
29 грудня на півночі вночі 9—11 морозу. Вдень 4—6 з позначкою мінус. Вночі та вдень пройде сніг. На сході вночі без істотних опадів, вдень очікується сніг. Температура вночі 9—11, а вдень 4—6 градусів морозу. У центрі й столиці вночі та вдень пройде сніг. Вночі температура 6—8, вдень 3—5 нижче нуля. На заході та півдні вдень випаде мокрий сніг з дощем, протягом дня буде від 1 до 3 тепла, додають у відомстві.
Нагадаємо, що вже кілька днів в Україні спостерігаються несприятливі погодні умови, зокрема дощі та снігопади, температура до 4 тепла. На ранок середи внаслідок цього знеструмленими залишалися майже 500 населених пунктів у 10 областях, у кількох регіонах на автошляхах ускладнено рух, утворилися затори.

Так, хуртовина, що не припинялася більш як добу, заблокувала понад 200 автомобілів на межі Полтавської та Черкаської областей. Аби звільнити зі снігової пастки рейсові автобуси, на автомобільні траси прибули військові БТРи та спеціальна рятувальна техніка. Водночас тривали роботи із розчищення заметів на дамбі, що з’єднує лівобережну частину області з правобережною. Через негоду залишилися знеструмленими майже 20 населених пунктів. Черкаський міськвиконком вирішив припинити на один день навчальний процес у школах, інформує наш власкор Лідія ЛІСОВА.
Складною погода залишалася також на Харківщині, Дніпропетровщині, Кіровоградщині, засипало снігом і столицю.
Стало відомо, якою буде погода в новорічну ніч. 31 грудня до України наблизиться циклон атлантичного походження. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Фейсбуці. «У новорічну ніч очікується сніг та мокрий сніг на заході та півночі, вдень 1 січня опади охоплять центр, схід та південь. Очікується переважно мокрий сніг, вдень можливий дощ», — йдеться у повідомленні Наталки Діденко.

Вл. інф.
Фото ГУ ДСНС України 
у Харківській області.