Українські моряки, по-піратському захоплені російськими прикордонниками й спецпризначенцями в акваторії Чорного моря 25 листопада цього року, продовжують дотримуватися єдиної лінії захисту, заявляючи слідчим ФСБ РФ про свій статус військовополонених і відмовляючись давати свідчення. Так після зустрічі зі своїм захисником Анрі Цискаришвілі вчинив Володимир Варімез, член екіпажу рейдового буксира «Яни Капу» під час слідчих дій, повідомив координатор групи адвокатів Микола Полозов на своїй сторінці у Фейс-буці. Раніше він заявляв, що до кінця року в міру зустрічі зі своїми адвокатами всі 24 незаконно утримуваних у російських СІЗО українці із захоплених суден ВМС ЗСУ визнають себе військовополоненими. 

За словами адвоката Артема Пепи, під час слідчих дій у СУ ФСБ Росії його підзахисний Андрій Драч, співробітник СБУ, що перебував на борту МБАК «Нікополь», у рамках допиту заявив про те, що вважає себе військовополоненим, в іншій частині запитань відмовився від давання свідчень. «Почувається добре, усім волонтерам дякує за допомогу, налаштований він позитивно! Рідним і близьким передає великий привіт, сподівається на швидке повернення додому!» — написав адвокат.
Група захисту наших військовослужбовців продовжує подавати апеляції на їхній арешт. А підконтрольний Кремлю верховний суд окупованого Криму продовжує їх відхиляти. Днями «стандартне рішення» було прийнято щодо арешту мічмана Андрія Шевченка, старшого матроса катера «Нікополь» В’ячеслава Зінченка й капітана третього рангу Володимира Лісового, матроса Сергія Чуліби та співробітника СБУ Андрія Драча. Раніше аналогічні рішення окупаційний суд виніс щодо дев’яти інших українських моряків.

У листі-відповіді українській журналістці з UATV наймолодший військовополонений моряк Андрій Ейдер написав: «Сподіваюся на якнайшвидше політичне рішення, доки часу минуло відносно небагато... Не хочеться, щоб про це забували, адже 24 особи сидять просто так у СІЗО іншої країни... Поверніть нас додому».