Знову зафіксовано переміщення великих колон військової техніки і особового складу Російської Федерації вздовж нашого кордону. Таку інформацію учора ЗМІ повідомив речник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«У нас є інформація про переміщення великих колон військової техніки і особового складу вздовж кордону. Прикордонники на період Новорічних свят переходять на посилений режим несення служби. Особливу увагу приділятимуть жителям із країн міграційного ризику. У переліку цих країн є, зокрема, й Росія. Йдеться про поглиблену перевірку документів та протидію спробам завезення до України небезпечних речовин та зброї», — зазначив він.
Тим часом на Донбасі ворожі провокації не припиняються. За добу (станом на ранок 27.12) російські найманці 7 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано 1 випадок застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами. За даними прес-центру штабу ООС, ворог гатив із мінометів калібру 82 мм у районі населеного пункту Гнутове на маріупольському напрямку.
Опорні пункти наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї у районі селищ Красногорівка, Луганське, Піски — на донецькому напрямку та в районі населеного пункту Гнутове на маріупольському напрямку.
«Жоден військовослужбовець не постраждав. Для придушення вогневих провокацій противника підрозділи, що обороняються, застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, двох окупантів було знищено та одного поранено», — йдеться в повідомленні штабу.