Мобільний апарат для рентгеноскопії Ziehm Vision RFD, який надає допомогу хворим на серцево-судинні захворювання, протестували та залучили до проведення діагностики і лікувальних процедур в реконструйованій катетеризаційній лабораторії обласного кардіодиспансеру в Кропивницькому. Його вартість — понад 10 мільйонів гривень, які виділили з державного та обласного бюджетів.

На знімку: про новітнє обладнання очільнику облради Олександру Чорноіваненку, міському голові Андрію Райковичу та керівнику ОДА Сергію Кузьменку розповідає головний лікар обласного кардіодиспансеру Ганна Сухомлин.

Лікарі-кардіологи стверджують, що апарат добре виконує всі покладені на нього функції. Планується, що ангіограф працюватиме щоденно і цілодобово, щоб зробити доступними всі необхідні для ургентних пацієнтів процедури. Для його належного використання придбали додаткове обладнання на кілька мільйонів гривень, а в приміщенні лабораторії зробили ремонт.
Перший стаціонарний ангіограф придбали для закладу ще в 2012-му. Всі ці роки він дуже перевантажений. Тож новий ангіограф украй необхідний.
«Нині в області три ангіографи. Два — в кардіодиспансері, один — у лікарні Олександрії, — повідомив голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко. — Лікарі отримали якісне німецьке обладнання».

Петро МЕЛЬНИК.
Фото з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.