У Бершаді відбулося урочисте відкриття районного інклюзивно-ресурсного центру для дітей з особливими освітніми потребами.

В урочистих заходах взяли участь народний депутат Микола Кучер (на знімку), голова райдержадміністрації Іван Стефанцов, голова районної ради Михайло Бурлака, міський голова Михайло Кольченко.
Відкриття такого навчального закладу стало можливим завдяки державній політиці, яку проводить Президент Петро Порошенко, та за сприяння фонду Марини Порошенко, а також завдяки підтримці народного депутата Миколи Кучера, обласної та районної адміністрацій, районної і міської рад.
На реалізацію проекту з державного бюджету було виділено 180 тис. грн.
Щасливі дитячі обличчя, усмішки дітей та батьків стали щирою винагородою за складну роботу зі створення інклюзивного центру.
Головна мета центру — забезпечення однакових можливостей на здобуття дошкільної та середньої освіти всім дітям. В ІРЦ працюватимуть практичний психолог, вчитель дефектолог-логопед та вчитель лікувальної фізкультури, котрі допомагатимуть дітям із особливими освітніми потребами вчитися та соціалізуватися.
Тут опікуватимуться дітьми з інвалідністю віком від 2 до 18 років, надаватимуть консультації та підтримку батькам і педагогам. Фінансування закладу здійснюватиметься за рахунок бюджетних коштів, тож послуги центру будуть безоплатними.

Вл. інф.
Фото зі сторінки Бершадської райдержадміністрації у Фейсбуці.