Володаркою титулу «Міс Світу» стала 20-річна студентка з Вінниці Богдана Плотиця на міжнародному конкурсі World Miss University, що завершився у столиці Південної Кореї Сеулі.

Квіти від земляків вручив  титулованій землячці Богдані Плотиці заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк.

— Надзвичайно приємно вітати чарівну Богдану, яка повернулася до Вінниці зі світового студентського конкурсу краси з таким прекрасним титулом «Міс Світу», — зазначив заступник голови Вінницької облдержадміністрації Олександр Крученюк, вручаючи їй квіти. — Щиро бажаю усім нам, щоб у новому році здійснилися сокровенні бажання українців і настав мир на нашій землі.
Теплу зустріч землячці організувала у галереї XXI «Інтер-шик» ГО «Кращий художник України». Народний художник Володимир Козюк повідомив приємну новину — у 2019-му Богдана стане обличчям проекту під однойменною назвою «Кращий художник України».
Під час представлення своєї країни Богдана говорила про те, що українці хочуть миру. «Звичайно, я говорила про мир, — зазначила дівчина. — Використала таку можливість, такий міжнародний майданчик, щоб донести до світу, що миролюбні українці захищають рідну державу, за це віддають своє життя молоді хлопці й дівчата. Сподіваюся, мене почули і світ ще більше підтримуватиме нашу країну».
Богдана — перша з українок, яка ввійшла у п’ятірку кращих на світовому студентському конкурсі краси. Протягом п’яти років наші студентки беруть участь у цьому змаганні. Допомогли їй в цьому заняття у модельному агентстві Grace. Їх відвідувала під час навчання у школі, дівчина — випускниця Вінницької фізико-математичної гімназії. Свою країну представляла у світовому фіналі після перемоги на конкурсі «СтудМіс України-2018».
— Колектив університету щиро радіє успіху нашої студентки, — повідомив «Голосу України» ректор Вінницького національного медичного університету імені Пирогова Герой України Василь Мороз. — Дякуємо їй насамперед за патріотизм, виявлений на світовому змаганні.

Віктор СКРИПНИК.
Фото з сайту Вінницької ОДА.

Вінниця.