Двадцять перша поліцейська станція розпочала роботу в селищі Козлів Козівського району, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області. «Пілотний проект, започаткований у березні 2016 року, продовжує успішно поширюватися не лише на Тернопільщині, а й всією Україною. Адже для ефективної роботи поліцейським необхідно тісно співпрацювати з населенням», — зазначив на відкритті очільник поліції краю Олександр Богомол (на знімку праворуч).

Створення поліцейської станції, яка обслуговуватиме Козлівську об’єднану територіальну громаду та навколишні села, а це понад п’ять тисяч населення, ініціював її голова Володимир Колісник. «Людей чимало, тож необхіден контроль для підтримки правопорядку, — каже він. — Ми відшукали й обладнали приміщення. Ця поліцейська станція завжди і всім буде забезпечена. Віднині місцеві мешканці отримуватимуть якісніші послуги. А право-охоронці зі свого боку зможуть швидше дістатися місця, де скоєно правопорушення, оперативно реагувати на скарги та повідомлення громадян».
Як зазначив працівник новоствореної дільниці Мирослав Лаврів, дільничний офіцер особисто відповідатиме за порядок на ввіреній території. «Наше основне завдання — підтримувати законність та захищати громадян, — переконаний офіцер. — А люди відтепер зможуть швидше вирішити свої нагальні питання».
«Головна ідея децентралізації — максимальне наближення соціальних послуг до людей, саме тому поліцейські дільниці функціонують в об’єднаних територіальних громадах, — наголосив керівник Нацполіції Тернопільщини Олександр Богомол. — Нашу ініціативу перейняли інші області, а це свідчить про дієву взаємодію влади та громад. Роботу поліцейського оцінюють люди, тож слід працювати старанно».
Те, що присутність поліцейського — це вже своєрідна профілактика злочинності, зазначають й місцеві жителі.

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото з сайту Національної поліції.

Тернопільська область.