Переможці та призери Олімпійських, юнацьких Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, Всесвітніх універсіад, чемпіони світу, Європи та України — загалом 44 спортсмени — отримуватимуть наступного року обласні стипендії.

Серед них — добре відомі в Україні та за її межами чемпіони та призери Дефлімпійських і Паралімпійських ігор Ірина Терещенко, Сергій Фомін, Олександр Костик, Дар’я Тарасенко, Анастасія Мисник, Ольга Свідерська, Андрій Деревінський та інші представники інвалідного спорту, переможці та призери чемпіонатів Європи й України. А також 20 спортсменів бейсбольної команди, яка цьогоріч двадцять третій раз стала чемпіоном України.
За інформацією прес-служби Кіровоградської ОДА, розміри стипендії різні, залежно від рівня змагань і здобутків спортсмена. Найбільшу щомісячну підтримку отримуватимуть протягом року легкоатлетка Анастасія Мисник, яка здобула золоту медаль у штовханні ядра на чемпіонаті Європи (Франція) з легкої атлетики серед спортсменів з порушеннями розумового та фізичного розвитку; плавець Андрій Деревінський — за перемогу у складі збірної України в змішаній естафеті комплексним плаванням на чемпіонаті Європи в Ірландії серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, вадами зору та фізичного розвитку; легкоатлет Олег Дорощук, який виборов бронзову медаль на юнацьких Олімпійських іграх в Аргентині.
Водночас, як повідомила заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Уляна Соколенко, вже розглядається питання про підвищення розмірів стипендій, оскільки з часу їх затвердження минуло понад шість років.