Новий Рік та Різдво завжди хочеться святкувати весело та радісно, надто дітям. Але далеко не в кожному селі на Херсонщині спромоглися на організацію якихось концертних та ігрових програм. 

На знімку: директор обласної наукової бібліотеки Надія Коротун роздає календарики від «Голосу України» юним гостям свята.

Тож, аби малеча не засумувала, їй на допомогу прийшли працівники обласної наукової бібліотеки Херсона. Вони переодяглися в костюми улюблених персонажів і влаштували для школяриків власне свято під назвою «Новорічний переполох». Тут для них і казкова вистава, і літературні конкурси із призами. Веселі заходи щодня відвідують від 80 до 100 хлопців та дівчат із батьками та педагогами із сіл приміських Білозерського, Голопристанського й Олешківського районів.
До підготовки свята долучилася і газета «Голос України», передавши яскраві календарики на 2019 рік, які стали призами в розважальних конкурсах. Не залишилася без презенту й сама книгозбірня. Для поповнення фондів вона отримала добірку нових книжок: збірник крилатих висловів та роздумів геніального поета «Мудрості від Максима Рильського», ілюстрований «Фронтовий альбом» фотохудожника Олександра Клименка про події на східному фронті та брошуру з художніми карикатурами (всі видано за сприяння парламентської газети). Директор обласної наукової бібліотеки Надія Коротун (до речі, також наш давній передплатник) за подарунки була щиро вдячна. У зібранні бібліотеки майже мільйон різноманітних книжок, журналів та газет, але саме цих творів не було. Тепер із ними також можуть ознайомитися численні читачі.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.
Фото автора.