ЧЕРНІГІВ:

Громади подарували оселю...

У багатодітної сім’ї Крисковець із села Чорний Ріг у 2018-му згоріла хата. Оскільки село входить до складу Семенівської ОТГ, депутати ухвалили рішення допомогти погорільцям. І ось напередодні нового року семенівський міський голова Сергій Деденко вручив ордер на вселення в житловий будинок родині, в якій зростають четверо дітей. Хата придбана в цьому ж селі за кошти міськради.

 

...і дитсадок

А в селі Шибиринівка Чернігівського району інша радість — для жителів Шибиринівського, Жукотківського та Пльохівського старостинських округів Михайло-Коцюбинської об’єднаної територіальної громади відкрито дитсадок «Перлинка».

 

Аптека перетворилася на музей

 

Цей аптечний заклад відкрили в 1949 році, й особливістю його було не тільки розташування в центрі міста, а й те, що працював він цілодобово. Кисень і п’явки мали бути в асортименті обов’язково. Проте після приватизації заклад поступово занепадав аж до закриття. А напередодні нового року аптека відкрилася знову, вже як музей.
Окрім ліків та лікарських препаратів на вітринах розташувалися ваги, ємності для зберігання лікарських субстанцій, різноваги, ступки тощо. Ще одним музеєм збагатився стародавній Чернігів.

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Фото надано автором.