У центрі міста встановлено десять паркових лавок. Але не простих — на них є сонячні панелі, які дають можливість підзарядки телефонів.

Як пояснив заступник міського голови Олександр Ломако, це подарунок місту від ПАТ «Сан ІнБев Україна». «Це справді повністю ініціатива меценатів і їхні кошти. Міська влада тільки дала дозвіл на встановлення, і ми спільно визначили місце. Там вони залишаться щонайменше до реконструкції цієї ділянки скверу. Потім — або залишаться, або їх перемістять в інше місце. Я закликаю всіх чернігівців цінувати і берегти ці об’єкти інфраструктури, адже вони служать усім і роблять життя в нашому місті комфортнішим і сучаснішим. Окрім того, що за ними наглядатимуть сили правопорядку, я сподіваюся, що і самі чернігівці відреагують, якщо на їхніх очах хтось почне ламати ці об’єкти. Нехай вони служать довго і стануть однією з цікавинок Чернігова, яка сподобається і нашим мешканцям, і гостям міста», — прокоментував Олександр Ломако.
Протягом світлового дня панель заряджається від сонця, а тоді акумулятор дає енергію для зарядки. Пристрої розраховані на наш клімат і вагу людини. Розробники кажуть, що навіть якщо протягом 3—4 днів буде хмарно, розсіяного світла вистачить для зарядки. Одночасно на одній лавці можуть заряджатися чотири гаджети.

Василь ЧЕПУРНИЙ.
Фото прес-служби міської ради.