За добу (станом на ранок 4.01) російські найманці тричі порушили режим припинення вогню. При цьому випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, не зафіксовано. За даними прес-центру штабу ООС, опорні пункти наших військ двічі обстріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі хутора Вільний на луганському напрямку та поблизу населеного пункту Зайцеве на горлівському напрямку.
«Один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. У відповідь на провокації противника наші військові застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, двоє окупантів дістали поранення», — йдеться в повідомленні штабу.
За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російсько-окупаційних військ вживає заходів щодо посилення передових позицій з’єднань і частин «1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) АК» збройних сил Російської Федерації. «Зокрема, передбачається забезпечити чергову ротацію особового складу окремих передових підрозділів за рахунок так званих добровольців — громадян РФ, які мають досвід військової служби та участі у бойових діях», — зазначили в силовому відомстві.