У Глобинській об’єднаній територіальній громаді врочисто відкрили одразу два оновлені сільські медзаклади. Йдеться про реконструйовану будівлю амбулаторії загальної практики сімейної медицини в Опришках і капітально відремонтовану споруду фельдшерсько-акушерського пункту в Устимівці.

Приміщення амбулаторії здали в експлуатацію ще 1960 року, там розташовувалася сільська лікарня. Однак відтоді його ніхто капітально не ремонтував... За таких умов однією лише ремонтно-будівельною «косметикою», звісно, не обмежувалися. З використанням коштів із державного бюджету тут замінили дах, оновили системи опалення, водопостачання та водовідведення, електроживлення. Подбали і про утеплення будівлі. Тож тепер умови для роботи місцевих медиків відповідають європейським стандартам. На цьому наголосив, вітаючи земляків із небуденною подією, народний депутат Сергій Каплін.
Приміщення ФАПу в Устимівці, звісно, менше за розмірами. Та після капітального ремонту воно виглядає так само ошатно. А найголовніше, в ньому також з’явилися «європейські» зручності для медиків і пацієнтів. На їх облаштування з бюджету громади виділили 1 мільйон 450 тисяч гривень. І це при тому, що Устимівка не є центром навіть старостинського округу.