У райцентрі Христинівка, звідки родом старшина першої статті броньованого катера «Нікополь» Владислав Костишин, встановлено білборд зі словами підтримки полоненим морякам (на знімку).

 

«Я вдячна землякам, усім небайдужим українцям за підтримку мого сина та його товаришів по службі, котрих незаконно утримують у московському СІЗО, — сказала мати Владислава Костишина, медсестра дитячої дошкільної установи Людмила Анатоліївна. — Мій син виріс справжнім патріотом України. Він навчався в Академії ВМС імені Нахімова в Севастополі, а коли Крим захопила Росія — продовжив навчання в Інституті ВМС національного університету «Одеська морська академія». У російськомовній Одесі син спілкувався виключно українською мовою. Двічі ходив у далекі закордонні походи. Стажувався на катері «Нікополь», був штурманом. У лютому 2019-го Владислав мав стати командиром цього корабля...»
Людмила Костишина спілкувалася з адвокатом сина. Захисник повідомив, що його підопічний тримається з гідністю, стійко і спокійно. Просив передати, щоб мама не хвилювалася. Він вірить у повернення додому, у рідну Україну.

Лідія ЛІСОВА.
Фото з відкритих джерел.

Черкаська область.