Незважаючи на досягнуті в Мінську домовленості щодо новорічно-різдвяного перемир’я, бойовики продовжують провокувати наших військових. Важким калібром гатять лише на окремих напрямках. За добу (станом на ранок 8.01) російські найманці п’ять разів порушили режим припинення вогню. При цьому випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, не обліковано.
За даними прес-центр штабу ООС, опорні пункти наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу селища Станиця Луганська на луганському напрямку, хутора Вільний на попаснянському напрямку, у районі селища Луганське на світлодарському напрямку, селища Березове на донецькому напрямку та поблизу населеного пункту Павлопіль, що на маріупольському напрямку.
«Один військово-
службовець отримав поранення. У відповідь на провокації противника підрозділи Об’єднаних сил застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, чотири окупанти загинуло та двоє отримали поранення», — йдеться в повідомленні штабу.