За минулий рік ПАТ «Укрзалізниця» збільшило пасажирські перевезення на 4 мільйони осіб — до 55,9 мільйона пасажирів. Про це поінформувала прес-служба компанії.
«Завдяки покращенню ефективності використання вагонів, зокрема мінімізації їх простою, нам поки що вдається щорічно збільшувати кількість перевезених пасажирів. Чимало поїздів після нічного рейсу ми задіювали як денні. А згодом — знову в нічну поїздку. Насамперед це стосується періоду пікових перевезень, тривалих вихідних. Так, лише на ці Новорічно-різдвяні свята ми призначили майже 40 додаткових поїздів, що виконають понад 300 рейсів», — повідомив в. о. голови правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов.
Але вже найближчим часом, за словами керівника компанії, «Укрзалізниця» потребує державної підтримки для оновлення пасажирського рухомого складу. «Лише торік парк пасажирських вагонів через закінчення терміну їх експлуатації зменшився на 100 одиниць. Для збереження обсягів перевезень ми щороку маємо його оновлювати щонайменше на 200 вагонів», — наголосив він.
За інформацією прес-служби, 2018 року «Укрзалізниця» оновила 118 та придбала 8 вагонів.