Члени парламенту Великої Британії надіслали листи підтримки капітанам та екіпажам трьох українських кораблів, захоплених Росією під час інциденту в районі Керченської протоки наприкінці листопада минулого року. Про це у Твіттер повідомило наше посольство у цій країні з посиланням на лист Джона Віттінгдейла, голови Групи дружби з Україною у британському парламенті, до якої входить понад 40 депутатів. «Дорогий капітане! Від імені Групи дружби з Україною у парламенті Великої Британії хочу побажати вам і вашому екіпажу всього найкращого у 2019 році. Я дуже сподіваюся, що в найближчому майбутньому ви повернетеся додому до своїх родин. Я також буду радий одного дня провести вам екскурсію парламентом Британії та запросити вас на склянку пива! Будьте сильними!» — написав Віттінгдейл.
За інформацією «Європейської правди», лист підтримки полоненим українським морякам буде надіслано і від імені членів делегації Великої Британії у Парламентській асамблеї Ради Європи. Окрім того, індивідуальні листи підтримки буде спрямовано і від імені окремих британських парламентаріїв.
До речі. В офісі прем’єр-міністра Великої Британії Терези Мей повідомили, що парламент проведе голосування щодо угоди з ЄС про Brexit 15 січня, інформує Sky News.