За добу (станом на ранок 10.01) російські найманці двічі порушили режим припинення вогню. При цьому випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, не обліковано.
За даними прес-центру штабу ООС, опорні пункти наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу селища Новомихайлівка на донецькому напрямку та біля населеного пункту Лебединське на маріупольському напрямку.
«Внаслідок обстрілів жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав. У відповідь на провокації противника ЗСУ застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, двоє окупантів загинули», — йдеться в повідомленні штабу.
Тим часом Генеральна прокуратура заявила, що отримала нові докази фінансування Росією бойовиків на Луганщині. Правоохоронці знайшли продуктові набори та зброю в схованці російських найманців. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.
Так, у районі підконтрольного ЗСУ села Лобачеве Новоайдарського району та захопленого бойовиками села Жовте Слов’яносербського району Луганської області правоохоронці знайшли схованку. Її облаштували диверсійно-розвідувальні групи бойовиків. «У ній зберігалися два продуктові набори для військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації, один реактивний піхотний вогнемет «Шмель» та інші вибухонебезпечні предмети, виробником яких є Російська Федерація», — зазначили у відомстві.
У ГПУ наголосили, що отримані докази буде використано у справах проти РФ у міжнародних судових інстанціях.