Мандрівна книга «Соборна Україна очима дітей», яка вже понад місяць подорожує регіонами нашої країни, в останній день Різдвяних свят прибула до древнього Львова. Як відомо, ця мандрівка, що відбувається у рамках Всеукраїнської акції «Естафета єднання» і при-урочена до 100-річчя проголошення Акту злуки Західноукраїнської Народної республіки та Української Народної республіки, взяла старт у Фастові на Київщині, де сто років тому уклали Передвступний договір УНР та ЗУНР.
«На двох сторінках цієї книги діти намалюють символи, з якими асоціюється наша область. Така акція відтворює те, що нам усім необхідно відчувати важливість єдності, особливо сьогодні, коли воюємо із російським агресором», — зазначив головний спеціаліст відділу організації заходів та проектів Львівської ОДА Андрій Федорняк.
«У книзі на лівому аркуші ми зображуємо дерево у формі України та українську родину, батька-військовослужбовця, його дружину і сина, а також корені дерева — це Євген Коновалець та Андрей Шептицький, люди, які причетні до соборності. На правій сторінці — король Данило Галицький на коні, який є одним з найвидатніших українських князів і символом Львівщини», — зазначила художниця Лілія Мачула.
Нагадаємо читачам, що Всеукраїнська акція «Естафета єднання» стартувала 1 грудня у Фастові на Київщині, де сто років тому уклали Передвступний договір УНР та ЗУНР. Впродовж майже півтора місяця книга «Соборна Україна очима дітей» встигла побувати в більшості областей України.

Фото Альони НИКОЛАЄВИЧ (Укрінформ).