Другий Міжнародний гастрономічний і колядницький фестиваль «Василля» у середу, 9 січня, розпочався в Ужгороді. Незвична, як для теплого Закарпаття, морозна й засніжена днина сприяла святковій атмосфері. На площі Народній, навпроти адмінбудівлі облради й адміністрації, розставили свої ятки виробники вина, меду, сиру, ковбас та інших смачних наїдків і напоїв.
А вже у п’ятницю до фестивалю, повідомляють в ОДА, долучаться гості з різних куточків області, України та з-за кордону. Приїдуть виробники й фермери з Румунії, Польщі, Македонії, Німеччини, Угорщини, Чехії, Словаччини... Зі смачними наїдками й оригінальним крамом вони зустрічатимуть гостей ярмарку. Фестиваль частує, колядує, щедрує і радує різдвяними концертами.
На площі вже до півсотні учасників ярмарку пропонують своїм гостям придбати домашні сири, вино і настоянки, м’ясну продукцію, випічку, вироби і декор із дерева, сувеніри. Охочі можуть скуштувати найсмачніше закарпатське м’ясо — ковбаски, шовдарь, шашлик — і зігрітися запашним гарячим вином по-закарпатськи.
Організатори заявляють, що участь у цьому велелюдному святковому ярмарку візьмуть понад 120 виробників.
Фестиваль «Василля» скликатиме гостей аж до старого Нового року! Тоді всі Василі весело відзначають свій день ангела. Для закарпатців це подвійне свято!

На знімку: фестиваль запрошує, фестиваль манить...

Василь НИТКА.
Фото прес-служби ОДА.