Врятованого лижника Ігоря Грищенка, якого чотири дні шукали в Карпатах, після реанімації у Свалявській райлікарні перевезли до Ужгорода. Чоловік зазнав обмороження кінцівок, але його стан стабільний.
Пошукова група закарпатських рятувальників повідомила, що 10 січня пізно вночі, о 23:00, знайшла туриста Ігоря Грищенка, пошуки якого тривали з 6 січня («Голос України» за 9 і 11 січня). Рятувальники доправили його до найближчого населеного пункту, де передали лікарям «швидкої».
Перед тим о 16:45 на пункт зв’язку частини міста Свалява надійшов телефонний дзвінок від Ігоря. Він повідомив, що перебуває у будиночку лісника та чув звук гвинтокрила. Також хлопець зазначив деякі об’єкти, які бачить поруч із цим місцем, що у подальшому допомогло рятувальникам, які вже вирушили пошуковою групою, визначити точне місце його перебування. На допомогу туристу вирушили 11 рятувальників і лісники.

Раніше киянин Ігор Грищенко (на знімку) виходив на зв’язок о 15:00 9 січня. Він зателефонував своєму другові й повідомив, що перебуває біля невідомої йому річки і дуже замерз. Дзвінок вдалося відстежити, рятувальники одразу вирушили на порятунок туриста. 10 січня до пошуків заблукалого лижника долучили собак, гелікоптер та квадрокоптер чопських прикордонників, однак вони успіхом не увінчалися.
Ігор Грищенко заблукав у районі однієї з найвищих гір Боржавського хребта Гимби разом зі своїм другом Віталієм Полтораком увечері 6 січня. Полторака рятувальники відшукали 7 січня по обіді, і він повідомив, що вони з Грищенком напередодні розділилися.
34-річний Ігор Грищенко — досвідчений лижник, він є співвласником гірськолижної школи у Києві, де працює тренером.

Фото з відкритих джерел.
Василь НИТКА.