Господарським судом Закарпатської області підтримано позицію Ужгородської місцевої прокуратури та відмовлено у задоволенні позову приватного товариства до Ужгородської міськради щодо поновлення договору оренди шести гектарів земель рекреаційного призначення в обласному центрі.
Восени місцева прокуратура в інтересах держави та територіальної громади міста Ужгорода вступила в розгляд цього позову на боці відповідача — Ужгородської міськради.
Позовну заяву подали представники приватного товариства, котрі просили в суді поновити договір оренди 6 га земель рекреаційного призначення із водоймою, площа якої сягає 2,66 га, на умовах, що явно суперечать вимогам податкового і земельного законодавства.
У судовому засіданні прокурор наголосив, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області, що рішення міської ради про припинення договірних відносин щодо вказаних земель є законним. Тому відсутні підстави для його автоматичної пролонгації.
Головуючим суддею Господарського суду підтримано позицію місцевої прокуратури та відмовлено у задоволенні позову товариства до Ужгородської міської ради щодо спонукання громади до передачі земель рекреації під забудову.