Із наближенням Новорічних та Різдвяних свят усі сподіваються на якесь диво. Найбільше цього дива потребують діти, особливо — діти-сироти й діти, позбавлені батьківського піклування.

Щоб подарувати малечі часточку тепла та гарного настрою, працівники агрохолдингу «I&U Group» (засновник — Сергій Тарасов) в рамках благодійної акції «Новорічна ялинка доброти» завітали з новорічними привітаннями і подарунками до Кіровоградського обласного спеціалізованого будинку дитини.
Напередодні свята Миколая Чудотворця вихованці дитбудинку намалювали подарунки, які вони хотіли б отримати. Працівники компанії розібрали по одному малюнку і придбали для дітей те, що вони бажали. І з цими подарунками завітали в гості. Дарували різноманітні сучасні іграшки, солодощі, фрукти, книжечки та прикраси (на знімку).

Майже 30 дітей зі змішаних груп віком від 4 до 7 років були в захваті.
Особливо від того, що працівники компанії не лише подарували їм іграшку, а й тривалий час гралися з ними, розкриваючи «секрети» подарунків. Позбавлені батьківського тепла, діти насолоджувалися спілкуванням. Було видно, що  цієї миті вони дійсно щасливі. А от прощання було сумним, адже до хорошого діти швидко звикають, тож не всі з них змогли приховати сльози. Вони обіймали гостей та щиро їм дякували.
Акція проводиться працівниками агрохолдингу вже третій рік поспіль. Її мета — здійснити дитячі мрії, подарувавши їм трішечки батьківської любові.
Слід сказати, що в закладі перебувають діти, яким батьки приділяли дуже мало уваги. Багато з них лише в Будинку дитини вперше в житті скуштували фрукти: апельсини, банани, яблука. Тут їх виховують, навчають, а для ослаблених проводять оздоровчі заходи. Протягом року сюди потрапляє до 50 дітей і приблизно таку саму кількість малюків усиновляють, беруть до дитячих будинків сімейного типу або передають в інтернати.
«Фактично дитбудинок є медико-реабілітаційним закладом з відділеннями для реабілітації та соціальної адаптації малюків, — пояснює головний лікар Будинку дитини, заслужений лікар України Петро Пастух. — Навчальну, виховну та реабілітаційну роботу у нас здійснюють висококваліфіковані педагогічні та медичні працівники. Їм часто доводиться вчити дітей ходити і говорити. Наші вихованці дуже потребують уваги з боку дорослих, їм потрібна любов і доброта. Тому ми завжди раді приймати в себе гостей з подарунками.

Перед Новим роком дітки з великим натхненням малюють подарунки, які хочуть отримати. Кожна дитина одержує індивідуальну іграшку, яку зазвичай забирає додому при усиновленні. Сучасні цікаві іграшки дуже важливі для таких дітей, оскільки сприяють їхньому повноцінному розвитку. Тож я дуже вдячний працівникам компанії «I&U Group» за постійну увагу до наших вихованців. Відчувається, що в агрохолдингу працюють люди з добрим серцем».

Віталій НІКОЛАЄВСЬКИЙ.
Фото автора.