Ситуація на Донбасі контрольована, незважаючи на її складність. За даними прес-центру штабу ООС, російські окупаційні сили не атакують, але це не означає, що вони припинили свої спроби провокувати подальший конфлікт. Так, від початку року вже п’ятеро наших військових зазнали поранень. Більшість із них несли службу на хуторі Вільному. Це так зване Золоте-4 на Луганщині.
Також ворог зосереджує свої зусилля і на маріупольському напрямку в районі Азовського моря. Адже цей сектор становить особливий інтерес для РФ, оскільки Москва бачить можливість для подальшого просування територією України.
За добу (станом на ранок 14.01) бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню. У смузі дій оперативно-тактичного угрупування «Схід» двічі вівся обстріл з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї по позиціях наших військ у районі населеного пункту Красногорівка, двічі з гранатометів та стрілецької зброї — поблизу міста Авдіївка, тричі з гранатометів та великокаліберних кулеметів — у районі селища Піски.
З великокаліберних кулеметів — у районі селища Опитне, з гранатометів та стрілецької зброї — поблизу селища Лебединське, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — біля селища Гнутове, з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — поблизу селища Березове.
У смузі дії оперативно-тактичного угрупування «Північ» окупанти здійснили обстріли з гранатометів у районі населеного пункту Новгородське, з БМП-2, великокаліберних кулеметів — у районі селища Новотошківське, зі стрілецької зброї — на ділянці розведення сил і засобів сторін неподалік Станиці Луганської.
«Внаслідок злочинних та підступних обстрілів бойовиків один військовослужбовець отримав поранення. За даними розвідки, четверо окупантів загинули та троє отримали поранення, знищено МТЛБ ворога», — йдеться в повідомленні штабу.