Вечірньої пори в неділю 13 січня на Театральному майдані обласного центру спільною колядкою «Нова радість стала» завершився етнофестиваль «Різдво у Луцьку». Протягом двох днів художні колективи з районів і міст області дарували лучанам колядки, щедрівки, різдвяні віншування (на знімку).

Усе це хвилююче і радісне дійство відбувалося на тлі трьох прикрашених новорічних ялинок, які ростуть на майдані і вже впродовж десяти років рятують свої лісових сестер від сокири. А ще гості свята мали нагоду помилуватися запаленою майже двометровою восковою свічкою, виготовленою Братством бджолярів Волині «Ройовий стан», триметровим дідухом, сплетеним із соломи майстринею Валентиною Якимович, покуштувати страв, якими зазвичай пригощаються на різдвяні свята волиняни.
Привітали учасників і гостей фестивалю представники духовенства різних конфесій, Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Марек Запур, керівники міста. Та свято ще не завершилося, адже, як кажуть священики, різдвяні колядки можуть звучати аж до 15 лютого, коли православні християни відзначають Стрітення Господнє.

Волинська область.

Фото автора.