Тернопільська облрада зробила перші кроки до започаткування страхової медицини в регіоні — ухвалила рішення про виділення коштів на забезпечення полісами добровільного медичного страхування учасників АТО регіону. Тож система добровільного страхування у 2019 році охопить воїнів і ветеранів АТО, учасників ООС.

Подальша робота щодо впровадження страхової медицини в області — за медичними закладами та виконавчими органами, наголосив Віктор Овчарук. Участь в обговоренні цього механізму взяли начальник управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук, головні лікарі обласних та міських закладів охорони здоров’я, експерт Громадської спілки з реорганізації системи охорони здоров’я Роман Богачев, представники страхових компаній.
До речі, 2018 року на одному з пленарних засідань десятої сесії Тернопільської облради затвердили «Обласну комплексну програму підвищення рівня соціальних гарантій серед працівників бюджетної сфери та соціально незахищених верств населення Тернопільської області на 2018—2022 роки», якою передбачається добровільне страхування. Його здійснюють на основі договору між страхувальником і страховиком, у якому визначено конкретні умови страхування. Мета — надання застрахованій стороні послуг, що сприяють охороні здоров’я, розширюють можливості й умови отримання профілактичної, лікувально-діагностичної і реабілітаційної допомоги в обсязі, передбаченому договором, за рахунок коштів страхових медичних компаній, сформованих із добровільних страхових внесків та організаційних заходів із залучення лікувально-оздоровчої бази.