У місті Гадяч, що на Полтавщині, урочисто відкрили інклюзивно-ресурсний центр. Він почав діяти на базі місцевого закладу дошкільної освіти «Веснянка».
На ремонтні роботи та закупівлю меблів і відповідного обладнання з міського бюджету виділили понад 848 тисяч гривень. Водночас згаданий центр відвідуватимуть 99 дітей із Гадяча та сіл району. Зокрема, дві сільські об’єднані територіальні громади — Сергіївська та Петрівсько-Роменська, юні представники яких також отримуватимуть в ІРЦ усі необхідні послуги, — співпрацюватимуть з міською радою на взаємовигідних засадах.
Засновувати й утримувати такі центри в кожній ОТГ не було сенсу. Надто з огляду на те, що йдеться про функціонування центру для дітей із особливими освітніми потребами на базі одного з найбільших і найсучасніших у регіоні дошкільних закладів. У ньому група для вихованців із порушеннями мовлення з’явилася ще 2011 року. Тож досвід корекційної роботи тут мають неабиякий. Після відкриття обладнаного за найсучаснішими стандартами інклюзивно-ресурсного центру можливості тамтешніх педагогів і реабілітологів для допомоги юним землякам із міста-райцентру й довколишніх сіл незрівнянно розширилися.

Полтавська область.