У Полтаві співробітники СБУ викрили нечистого на руку посадовця. Вони разом із працівниками Нацполіції та Генпрокуратури спіймали на гарячому заступника начальника територіального управління Державної судової адміністрації в області.
Останній, за інформацією прес-групи УСБУ в області, «налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від місцевих підприємців за безперешкодне здійснення господарської діяльності». При цьому вартість його вельми специфічних послуг становила 15 відсотків від загальних сум укладених підприємцями договорів на ремонти судових приміщень. Саме за такий «гонорар» посадовець обіцяв сприяти у підписанні актів виконаних робіт і вчасному перерахунку державних коштів за ті роботи їх виконавцям.
Співробітники спецслужби та правоохоронці затримали зловмисника на його робочому місці під час одержання, так би мовити, другого траншу хабара в розмірі 100 тисяч гривень. Загальна сума згаданого судового відкату становила майже чверть мільйона гривень...
Якщо вину затриманого посадовця доведуть, йому світить позбавлення волі на строк від  5 до 10 років з конфіскацією майна.

Полтава.