До щорічного рейтингу індексу якості життя від дослідницького сервісу Numbeo потрапило п’ять українських міст. Рейтинг склали 226 міст у різних куточках світу.
Серед міст України перше місце посів Львів, він на 174-й позиції у світовому рейтингу. Київ опинився на 192-му місці світового рейтингу та на другому по Україні. Одеса посіла 193-те, Харків — 195-те і Дніпро — 201-ше місця. Міста зайняли третє, четверте та п’яте місце відповідно за індексом якості життя в Україні.
Найкращим для життя у світі стала столиця Австралії — Канберра. До трійки найкращих також увійшли Ейндховен у Нідерландах та місто Ролі — столиця штату Північна Кароліна. Індекс якості життя міст визначається на основі восьми показників. Серед них: індекс купівельної спроможності, індекс безпеки, охорона здоров’я, вартість життя, індекс часу руху транспорту та індекс забруднення.
До слова, як уже писав «Голос України», 8 січня 2019 року міжнародна компанія Henley & Partners опублікувала рейтинг паспортів світу, в якому Україна опинилася на 41-му місці з 200 країн.