До поліції звернулася 38-річна жителька Житомира з повідомленням про зникнення з її банківського рахунку 27 тис. грн. Як з’ясували поліцейські, напередодні вона мала розмову по мобільному телефону з незнайомцем, який назвався працівником фінансової установи. Він повідомив про спробу стороннього втручання в її банківський рахунок і запропонував провести певні операції, щоб «посилити захист».
Співрозмовник вивідав у заявниці конфіденційні дані, що дало йому змогу провести операцію із перерахунку чужих коштів. Того самого дня схожа неприємність трапилася і з 68-річною житомирянкою. Незнайомець повідомив про спробу зняття коштів з її рахунку сторонньою особою. Під приводом надання допомоги в розв’язанні проблеми він дізнався в жінки всі конфіденційні дані. Тільки із смс-повідомлення, що надійшло з фінансової установи, вона зрозуміла, що з її банківського рахунку зникли понад 2 тис. грн.
Того самого дня надійшла заява і від 45-річної жительки селища Пулини, яка за аналогічних обставин втратила приблизно 17 тис. грн зі свого рахунку. Люди забувають: PIN-код не можна повідомляти навіть справжнім працівникам банків.

Житомир.