Кабінет Міністрів має намір внести зміни до системи монетизації житлових субсидій, передбачивши їх виплату в грошовій формі вже з березня 2019 року. Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.
За його словами, відбулася нарада у Президента України за участю Прем’єр-міністра, ряду міністрів, зацікавлених сторін — представників «Укрпошти», «Нафтогазу», Пенсійного фонду, а також громадських організацій, членів ОСББ.
«Було ухвалено політичне рішення про те, щоб тих людей, яким субсидію призначено з жовтня, перевести на грошові розрахунки вже у готівковій формі з березня. Це робиться для того, щоб до травня розуміти, який механізм є більш ефективним. Безготівковий механізм ми запустили з 1 січня, а тепер опрацьовуємо готівковий: в експериментальному порядку всім видати гроші і подивитися, як це працюватиме», — розповів А. Рева.
При цьому він уточнив, що паралельно буде запущено два механізми монетизації — готівковий і безготівковий. «Сьогодні у нас 4 млн одержувачів субсидій, середній розмір субсидії становить 1,5 тис. грн. Тобто 6 млрд грн на місяць видаватимемо готівкою», — запевнив Андрій Рева. При цьому в безготівковій формі субсидії отримуватимуть ті громадяни, які звернулися до управління соціального захисту вже після 1 січня 2019 року, інформує РБК.