Футбол. Футбольний клуб «Динамо» Київ досяг угоди з нідерландським футбольним клубом «Віллем II» про трансфер 26-річного форварда Франсиско Соля Ортіса. Контракт з гравцем підписано на 5 років.
У «Динамо» Соль виступатиме під ігровим номером «9».
Новачок «біло-синіх» народився 13 березня 1992 року в Мадриді. Опановував футбольну науку в школах «Вікальваро», «Райо Вальєкано» та мадридського «Реала». На професіональному рівні, крім «Віллема II», виступав за іспанські клуби «Реал Мадрид С», «Луго», «Реал Ов’єдо», «Вільярреал Б», «Вільярреал».
З останніх публікацій про цей трансфер можна зрозуміти, що Соль сам був дуже зацікавлений у переході до «Динамо». Адже тепер його матеріальне становище помітно поліпшиться. У нідерландському клубі іспанець отримував 10 тисяч євро на місяць. Але і футбольний компонент має для форварда не менше значення.
Його партнери по тепер уже колишньому клубу (зокрема капітан команди Йорденс Пітерс) і вболівальники «Віллема ІІ» дуже засмучені. Соля замінити буде важко. І всі в один голос нахвалюють його майстерність і бомбардирські здібності (у футболці команди з Тілбурга нападник забив 47 м’ячів і віддав 6 результативних передач у 88 матчах), а ще згадують про високі людські якості Франсиско.
Сподіватимемося, що й у Києві Фран Соль також матиме багато прихильників.

Фото ФК «Динамо».
Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.