Сертифікати на право власності на квартири їм вручили заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Ярослав Галас та ужгородський міський голова Богдан Андріїв.

Зліва направо: заступник міського голови Олександр Білак, Ярослав Галас і Богдан Андріїв вручили сертифікати на право власності. 

Фото надано прес-службою міськради.

«Ця програма діє за підтримки Президента України. Торік ми придбали три квартири й один будинок для створення дитячого будинку сімейного типу, сьогодні ж вручаємо сертифікати на п’ять квартир шістьом ужгородцям», — сказав міський голова і привітав власників квартир та побажав, щоб їм там добре і щасливо жилося.
Ярослав Галас відзначив, інформує прес-служба міськради, що формально програма забезпечення житлом дітей-сиріт існує багато років, але тільки в 2017—2018 роках відновили фінансування з державного бюджету, зокрема цільову субвенцію надали й Закарпаттю. Тож протягом минулого року за кошти державної субвенції купили 25 квартир, зокрема вісім в Ужгороді, а також окремі будинки в селах. Загалом житлом таким чином забезпечили 31 людину. Із двох дитячих будинків сімейного типу один теж придбали в Ужгороді.
Сьогодні квартиру загальною площею 29,9 кв. м отримала Розалія Котлар, 1998 р. н., яка тимчасово проживає в обласному соціальному гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. А також Віктор Андял, 2000 р. н., котрий тимчасово проживає у гуртожитку навчального закладу, отримав житло загальною площею 31,6 кв. м. 18-річний Микола Скрябін, який тимчасово проживає у родичів, отримав квартиру загальною площею 30,6 кв. м. Дві сестри, мешканки дитячого будинку сімейного типу Вікторія Двалашвілі 1998 р. н. та Крістіна Двалашвілі 2001 р. н., отримали квартиру загальною площею 53,75 кв. м. Щасливицею стала й Вікторія Кочіш, 1999 р. н., яка тимчасово мешкає в гуртожитку навчального закладу, вона отримала житло загальною площею 32,1 кв. м.
Варто додати, що за ці п’ять квартир заплачено  2 млн 567 тис. 700 грн.

Василь НИТКА.