Двох осіб, причетних до шахрайських схем за принципом «ваш син у поліції», затримали працівники карного розшуку Тернополя спільно з колегами з УКР.

За добу, дев’ятнадцятого вересня 2018 року, на території обласного центру жертвами шахраїв стало троє осіб. «Людям телефонували невідомі, представлялися працівниками поліції або прокуратури та повідомляли новину, що їхній родич спричинив аварію. Винуватця можна виправдати, але за певну суму. Після цього до тернополян приходив підставний працівник правоохоронних органів, забирав кошти та щезав, — розповідає слідчий Тернопільського відділу поліції Зіновій Кава. — Упродовж досудового розслідування встановлено особу, причетну до цього злочину. Ним виявився громадянин Луганської області, 1996 року народження, раніше не судимий».
Після кожного шахрайства чоловік утікав на схід і переховувався на непідконтрольній Україні території. Піймали зловмисника у Житомирі, коли він вкотре приїхав на «справу», бо гроші у нього закінчувалися. «Затримали шахрая працівники відділу карного розшуку Тернопільського відділу поліції спільно з працівниками карного розшуку ГУНП в області», — додає Зіновій Кава.
Під час слідства з’ясувалося, що виманював гроші у довірливих людей він не сам. Організував «бізнес» ще один уродженець Луганщини, який координував усе з Харкова. Його також затримали. На сайті Нацполіції повідомляють, що жертвами шахраїв стали не лише мешканці Тернополя, а й Харкова, Вінниці, Чернівців.
Посередника, який забирав гроші, впізнали потерпілі. Йому обрали запобіжний захід — тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 750 тисяч гривень. За скоєне чоловік відповідатиме перед законом відповідно до статті 15 частини 2 ККУ — замах на скоєння злочину та частин 2 й 3 статті 190 ККУ — шахрайство, вчинене повторно та у великих розмірах. Триває слідство, — повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.