У Байковецькій ОТГ, що в Тернопільському районі, відбувся щорічний захід «Фабрика різдвяного вареника». Мета акції — наліпити домашніх і смачних вареників для тих, хто захищає нашу державу.
 

«Чому саме вареник? Бо це символ української кухні, символ достатку, символ будь-якого свята. Саме з думкою про це, з думкою про наших воїнів, котрим нині дуже нелегко, і з любов’ю та повагою до них ліпилися різдвяні вареники», — коментують подію на сайті Байковецької ОТГ.
Під час спільного ліплення вареників їдальня Лозовецької школи нагадувала великий мурашник. Участь у заході взяли майже 70 осіб — працівники Байковецької сільської ради, члени молодіжної громадської організації «Файна громада», вчителі та учні шкіл громади, підприємці. Фабрика працювала так ефективно, що за лічені години колектив наліпив понад 13 тисяч вареників.
Дякуючи всім, хто знайшов час і можливість долучитися до благородної справи, сільський голова Анатолій Кулик сказав: «Безумовно, вареники, зроблені вашими руками, нагадають нашим героям про тепло рідної домівки, про сім’ю, про величне свято народження Ісуса Христа, але насамперед вони будуть для них знаком того, що про них пам’ятають, що ними пишаються, що на них чекають».

Тернопільська область.

Фото з сайту Байковецької ОТГ.