У Полтаві працівники поліції викрили шахрайську схему привласнення коштів клієнтів одного з банків, які відійшли у вічність. Її організувала тепер уже колишня працівниця згаданої фінансової установи.
Користуючись своїм службовим становищем і, власне, доступом до клієнтської бази даних, зловмисниця знімала кошти з рахунків тих, кому гроші вже нібито не знадобляться... Правоохоронці встановили принаймні два випадки привласнення чужих заощаджень на загальну суму понад 50 тисяч гривень. За таких обставин слідчі вручили 33-річній жінці підозру в скоєнні нею злочинів, передбачених одразу двома статтями Кримінального кодексу.
Йдеться про неодноразове підроблення документів і привласнення чужого майна. Якщо вину зловмисниці доведуть, їй загрожує до п’яти років позбавлення волі. Однак у цій ситуації не менш важливо й те, що після спілкування з поліцейськими підозрювана повернула кошти на депозитні рахунки померлих земляків навіть із процентами. Тож після відповідних процедур ті гроші зможуть отримати спадкоємці власників рахунків.

Полтава.